söndag 22 juni 2008

Packning, handling och bussresor

Det är vad dagen har innehållit. Det märks på Johan att han är bra mer intresserad av kajaksemestern än han var av bilsemester. Helt plötsligt är det andra bullar i planerandet.

Jag fick börja dagen med att fara till Pite. Inte kul, inte planerat, men ett måste. För vad är det man behöver när man ska ge sig ut i den svenska sommaren? Precis, regnkläder. Och vad behöver man om man ska ge sig ut i den Norrländska sommaren? Just precis. Vantar och mössa. Så jag fick så lov att spendera sammanlagda två timmar på bussen, utan mp3 som jag självklart glömde i Lule. På hemresan satt jag dock och pratade med den trevliga busschauffören. Har ALDRIG pratat en hel resa med en busschaufför. Vi kom fram till att han och hans familj ofta brukar campa med sin husvagn i Snäckmor hemma, och att hans son har gått med Johan i gymnasiet. Vilken liten värld vi lever i...

Väl tillbaka här gick vi till den enda öpnna gallerian för att inhandla fönödenheter, såsom liggunderlag, vattendunk, kylväska och sittunderlag. Vi hittade även TRE spel. Vi var på jakt efter yatzy (hör och häpna kära familj), och på vägen hittade vi förutom det ett eko-MIG och ett partyspel. Partyspelet lämnar vi nog hemma, men dom andra följer med i kajaken.
Efter lite förstäkning i magen hemmavid gick vi och handlade den andra sortens förnödenheter, dvs mat. Svårt att veta hur mycket man får plats med i en kajak, men vi hoppas att allt ryms. Vi kommer behöva en del mat, om vi ska orka paddla hela dagarna. Även extrakläder behövs, för det ser ut att bli blött. Soligt på förmiddagen imorgon, men regn på eftermiddagen. Det är vad SMHI har sagt, fast dom sa även att det skulle vara sol mellan 18 och 00 ikväll, och just nu regnar det för fullt. Så vi får hoppas att dom har fel ang regnet imorgon. Solen tar vi gärna emot.

Pratade med guldhjärtat idag också. Han växer ju så det knakar grabben! Och så go är han när han flirtar med stormoster... Men stillsam kan man inte beskylla raringen för att vara. Han har inte riktigt tålamodet att sitta och prata med moster i all evighet. Särskilt inte idag av nån anledning. Men snart ses vi ju på riktigt! :D

Så nu kommer det ju inte bli fler inlägg på några dagar, men titta förbi på torsdag, då borde det finnas nåt nytt att läsa, och kanske även en och annan bild :)

//En sjöman älskar havets våg

Inga kommentarer: