onsdag 13 oktober 2010

We Will Rock You

Vilket härlig musikal!
Jag är ju en musikalnörd och har verkligen längtat efter att få se den här i flera år. När jag fick veta att Nicklas skulle vara med i den svenska uppsättningen gjorde det ju bara saken ännu bättre.
Läste lite recensioner efter premiären och de var inte direkt lysande. Storyn kallades banal (hallå, det är en musikal!) det svenska manuset var inte uppskattat och det klankades ner på att det var så många oerfarna i ensemblen. Nu har jag min egen uppfattning.

Jag tycker den var lysande! Sånginsatserna var fantastiska. Jag satt och önskade att jag kunde låta lika bra som dem. Tina Leijonberg var underbar som Killerqueen och han som spelar Galileo Figaro (kommer inte ihåg namnet) hade en enorm pipa.
Det som var negativt var att några av sångtexterna var översatta till svenska. Dock var det helt okej översättningar och det var inte många låtar som sjöngs på svenska, så det var inte så farligt. Sen var det lite för många spex-skämt med också. Resten av publiken skrattade men vår rad (japp, vårt "lilla" gäng tog upp en hel rad) satt ganska tysta vid dessa skämt. De var helt enkelt lite för låga...
Men helheten var ändå helt otroligt bra. Jag satt med ett leende på läpparna under hela föreställningen och vid de få tillfällen då jag fick se glimtar av Nicklas där uppe på orkesterhyllan så gick det rysningar genom hela kroppen. Min fina vän från tiden i Haparanda står på Cirkus scen och spelar i en Queen-musikal!
Gå och se den gott folk.



//Make a big noise

2 kommentarer:

syster fia sa...

Önskar en ordentlig bild på nya frippan, det ser fint ut på bilderna nu men svårt att se exakt hur det egentligen är...

Åsa sa...

Hmm, får se om jag kan skrapa ihop nåt...