måndag 28 februari 2011

En liten mössa!

Detta är vad jag stickade. En liten mössa till lilla Olle. Jag hoppas för allt i världen att han kan ha den. När detta publiceras ska han förhoppningsvis ha fått den, så då (nu) vet jag ju.
Så Eddy, du hade fel. Ingen socka blev det.


Jag har tidsinställt detta inlägg eftersom jag anser att mina läsare bör få ett inlägg trots att jag är på resande fot. Vid det här laget kanske jag vilar benen i en soffa som heter Ektorp eller köper en diskborste som heter Plastis. Eller så myser jag med bebis.

//Hjälm och mössa på

söndag 27 februari 2011

Mysig söndag

Idag har jag haft en underbar dag.
Man kanske inte tror det med tanke på att jag i princip bara varit ute på Storheden i några timmar, men det är sällskapet som gör det. Jag älskar att umgås med vänner och tyvärr blir det så att efter studietiden då alla lever i princip på varandra så blir det mindre av det där med att umgås. När man pluggar ringer man nån när man ska gå och handla för att fråga efter sällskap, man ringer nån när man ska gå på stan och man spenderar inte många kvällar helt ensam i soffan. Det ändras när man bor lite längre ifrån varandra och alla skaffar jobb och sånt.

Jajja, dagen har varit fin fin i alla fall. Vi spenderade alldeles för många timmar på leksaksaffären (beslutsångest nåt så in i bomben), tog en sväng på Biltema och jobbet och avslutade med middag på Max. Sällskapet var magnifikt, det var inte svinkallt ute (lite för varmt egentligen, vill ju inte att snön ska gå och töa bort) och allt fick ta den tid det tog. Ingen stress och ingen press. Jag behövde dessutom sällskapet nu när jag är så allena.

Väl hemma var det dags för packning. Insåg att min väska kommer vara i princip tom på vägen hem. Majoriteten av min packning är till familjen där hemma. Jag måste vara en väldigt givmild flicka...

//Wonderful, wonderful day

Lagom

Vädret har inte fattat det där med lagom.
För någon dag sedan var det minus 20, idag var det runt nollan. Fattar inte vädret att vi vill ha runt fem-sju minus och strålande sol?
Ikväll har jag i alla fall avnjutit Melodifestival  tillsammans med Nils (i Göteborg) och Lania (i Hemsedal). Även far var med på ett hörn. Sablar vad roligt att Linda gick vidare. Jag gillar henne skarpt. Inte för att jag tror att den låten har någon chans i Eurovision, men jag tror ingen av våra låtar har nån chans där, så vi kan väl skicka en härlig person istället. Typ Linda, hon skulle ju bli gladast av dem alla.

Imorgon har jag och David en plan. Om vädret inte skulle vilja samarbeta har vi en plan B. Vi får väl se vad som händer.

Nyss började En riddares historia på tv... Jag som hade tänkt gå och sova.

//Som ingen vet

fredag 25 februari 2011

Ensamhet

Jag tycker inte om att vara ensam.
Jag försöker gör det bästa av det hela genom att köpa chips och godis (sånt som sambon inte är så förtjust i) och tittar på tjejfilm. Men jag skulle ju hellre ha sambon här. Nog klarar jag att vara utan honom (även fast det är lite trist) men det är hundra gånger lättare om man slipper vara ensam i alla fall. Här i lägenheten är jag ju så van vid att ha honom nära.
Men på måndag far jag hem till familjen. Det ska bli underbart!

Det är en himla tur att jag har min stickning. Jag är definitivt fast i det här med stickning (precis som Eddy varnade mig för). Skulle helst sitta och sticka hela tiden.

Stickningen jag började på igår, vad det ska bli är en överraskning:

torsdag 24 februari 2011

Mjölk

Var precis ut på stan och gjorde lite ärenden. Bland annat var jag tvungen att köpa mjölk till pannkakorna och plättarna jag tänkt steka idag. Jag behövde även införskaffa en rundsticka till min kofta. Har nämligen insett att det blir för tungt att sticka koftan på vanliga stickor. När jag var där på Handarbetsaffären tänkte jag kika på priset på ett garn jag fått känna på under stickningskursen. Men vad märker jag då? Jo, att detta underbart mjuka garn såldes för halva priset. Jag var ju bara tvungen att ta med mig två nystan hem.
Vilket sorts garn var det då, undrar ni.
Jo, ett garn i 100% mjölkfiber. Är inte det coolt? Detta garn är så mjukt och skönt att man nästan skulle vilja sticka en mysoverall till sig själv, men riktigt så billigt är det inte och dessutom skulle man nog inte ha tålamod till det. Nä, det blir nog en sjal. Kanske det kommer finnas mjölkfiber i en sjal nära dig?



//Milky way

onsdag 23 februari 2011

Allmosor

Just nu lever jag ju på allmosor. Dessa allmosor gav mig möjligheten att fynda på bokrean (som några i min gamla klass uttryckte det så är det ju nästan som en liten julafton när det är bokrea), såväl som att handla mat och sådana väsentligheter.


Så om någon vill ha något stickat (gärna en sjal eller ett par vantar eller nåt sånt) så är det bara att köpa garn och ge det till mig, så fixar jag biffen! Det är så roligt att sticka.

//Sticka iväg

Är det mig det är fel på?

Vår kyl och frys har havererat.
Det är andra gången på tre år som detta händer mig. Fast då var det ett annat kylskåp och mycket värre eftersom det inte upptäcktes förrän jag kom tillbaka till Pite efter sommarlovet.
Gör jag något fel tro, eller är det vanligt att kylar går sönder på det här viset?
Jobbigt är det i alla fall. Killarna från Runes El var här nyss och kikade på haveriet och kunde konstatera att det behövdes ett nytt kretskort. Ett litet samtal till en kollega och glädjen var enorm över att de hade ett kretskort hemma.
Nu har de åkt för att hämta det, sen ska de bara byta kort och så har vi en fungerande kyl och frys igen. Tipp topp.

//Hot as ice

måndag 21 februari 2011

Fattiglapp

Pengar, pengar, pengar.
Idag har jag brist på dem.
Det där med att få "köp medges ej" är inte trevligt. Särskilt inte när man har bråttom och vill ha lunch.
Det är en himla tur att jag åker hem till mor och far nästa vecka när inte sambon är hemma. Annars skulle jag väl fått gå hungrig.
I och för sig kommer det ju lön på fredag, så jag överlever väl.
Men fram till fredag blir det till att låta kortet stanna i plånboken och hålla tummarna för att busskortet räcker veckan ut.
Jag tycker inte om att vara en fattiglapp.

//It's a rich man's world

söndag 20 februari 2011

Kvällar!

Jag älskar kvällar.
Sedan jag slutade skolan har jag verkligen börjat uppskatta kvällarna. Äntligen kan man släppa allt som man gör på dagarna och bara ta det lugnt. När man går i skolan finns det alltid något man går och funderar på, något man borde plugga på. Nu vet jag att jag har schemalagd tid då jag ska förbereda mina lektioner, jobbet på Intersport kräver ingen förberedelse utan tar bara upp mina tankar och min energi när jag är på jobbet. Det är så otroligt skönt. Dessutom behöver jag dessa lugna mysiga kvällar i soffan med sambon för att återhämta mig. Vissa veckor jobbar jag ju nästan varje dag, oftast jobbar jag när sambon är ledig, så vi har bara kvällarna tillsammans och jag njuter av varje sekund.

Jag ska inte påstå att jag jobbar ihjäl mig. Absolut inte. Men att inte ha helgerna ledig tillsammans med den man älskar tär faktiskt på krafterna. Därför är kvällarna så oerhört viktiga för mig.



//Those nights

lördag 19 februari 2011

Fäller en liten tår

Alldeles nyss hade jag det här:


Nu har jag det här:


Ett hett tips: Om du ska sticka något som har mer än ett stycke, använd inte tonat garn. Nu måste jag försöka mig på att hitta på ett helt eget mönster och se om det går...

//Börja om från början

Liten blir (en aning) större

Idag fyller mosters minsta guldklimp år. Ett år har han förgyllt åt oss!
Jag kunde ju tyvärr inte vara där, men det är bara en vecka tills jag åker hem.
Lånade en bild från syster så ni får se födelsedagsbarnet i all sin prakt.


Annars har vi inte gjort så mycket. Jag har jobbat, vi har ätit laxmiddag, sett Up, ätit chokladfondue och sett Melodifestival (en låt som handlar om misshandel i ett förhållande hör inte hemma i Melodifestivalen).


Nu spelar Johan Assassins Creed Brotherhood och jag ska ta tag i stickningen. Älskar Assassins Creed. Helt klart bästa spelet.

//Spänningen stiger inför låtens poäng

fredag 18 februari 2011

Är det någon mening?

Jag hade förhandlat till mig att slippa gå till Willys och handla. Men väl hemma kom jag på att jag måste till arbetsförmedlingen för att visa intyg på de jobb jag haft. Har inte intyg på allt, men idag var sista dagen för att visa dem för arbetsförmedlingen.
Nu börjar jag fundera på varför jag överhuvudtaget har brytt mig i att anmäla mig till arbetsförmedlingen. Jag får ju inte a-kassa och vad jag vet är det inte många som får hjälp att skaffa ett jobb genom arbetsförmedlingen. Annonserna ser jag ju ändå. Det enda jag märker av än så länge är ju att jag måste göra si och jag måste göra så.

Det enda som känns lite bra är att jag finns med i statistiken över arbetslösa.

De säger att det bara är 22 minus ute, men det känns definitivt kyligare än så.

//What's the point

torsdag 17 februari 2011

Pyssel

Idag har jag pysslat ihop en liten ja...vad ska man kalla den? En liten väska, en börs, en påse.
Sak samma. Den är sydd i samma tyg som jag sydde min stickningsväska i och den är gjord för mina småsaker som jag vill ha med när jag ska ta med min stickning någonstans. Den innehåller just nu två nålar (att ha när man fäster trådar) en virknål (att ha när man tappar maskor och behöver få upp dem på ett bra sätt) och ett måttband. Helt enkelt sånt som är litet och lätt tappas bort i en stor väska.



//Knit my heart

onsdag 16 februari 2011

Bättre

Idag är det bättre i munnen, men det känns fortfarande och så tror jag att det är lite svullet.
Det är 26 minus ute och så snöar det. Trodde inte att det var fysiskt möjligt att snöa när det är så kallt, men men. 26 minus är ju nästan varmt i alla fall. i helgen ska det tydligen komma värsta ryssvärmen. Bara runt 20 minus säger dom.

Har planerat in en lunch med fina människor uppe på Porsön, men bara för det så har ju klassen lektion idag och då får jag ju dåligt samvete för att jag inte äter lunch med dem. Jobbigt värre det där med samvete.

Jag har fått veta vad min favorit-Jonas ska ge mig i födelsedagspresent. Det blir en konsert i Umeå. Nice! Och några dagar innan min födelsedag så kommer finaste Joel upp med Hoffmaestro. Kan du förstå min lycka?! Så då ska jag försöka ta mig till Boden för att höra dem spela och så självklart träffa Joel så mycket det går innan han sticker igen.

Nu ska jag försöka gnaga i min en macka till frukost även om jag inte har den minsta lust att äta nåt. Min mage påstår dock att det är dags att stoppa i nåt i den, så jag blir väl så illa tvungen.

//Dig it?

tisdag 15 februari 2011

VM i självömkan

Nu är det jädrigt synd om mig.
Har varit hos tandläkaren och hon tog en av mina visdomständer.
Vet inget värre än att dra ut tänder.
Så nu är det helt enkelt mycket synd om mig.
Ensam är jag också.
Ensam och ledsen.

//Det är syndast om mig i väääääärlden

måndag 14 februari 2011

Tankar kring den här dagen

Har sett att många bloggar tagit upp det här med att det är alla hjärtans dag idag och jag vill ju så desperat vara som alla andra så jag tar väl också upp ämnet.
Vi firar inte den dagen jag och Johan. Jag har väl gjort något försök i början av förhållandet, men utan en partner som vill vara med på tåget är det inte så roligt.
Jag håller väl med min sambo och så många andra att det är en dag skapad för att folk ska spendera pengar och jag skulle vilja att man inte behövde fira den utan att alla dagar ska vara våra hjärtans dagar.
Men nu är det så att jag och min sambo är kassa på att komma ihåg vår förlovningsdag och har alltså ingen dag då vi firar att det är just vi två. Och det saknar jag.

Därför blir jag lite extra glad när mannen i mitt liv kommer hem från jobbet med en liten "goodie bag" som han kallade det. Det här var innehållet:


Nu kanske man kan tro att jag och Johan planerar att gifta oss inom den närmsta framtiden, men jag vill inte gifta mig förrän vi har råd att betala för kalaset. Det finns en annan anledning till att jag fick just den tidningen. Han känner mig och jag blev mycket glad. Så lite romantik fick jag idag ändå. Han vet hur han ska göra mig glad min karl.

Sen älskar jag såklart att få små mess och liknande från människor man tycker om och som visar att de tycker om en. Då spelar det ingen roll att de kommer på alla hjärtans dag. Alla dagar som gör att folk visar sin uppskattning mot folk de tycker om är väl bra dagar? Och med det sagt så måste jag ju visa det fina som fanns i brevlådan idag:


Det värmer hjärtat när man bor så långt från familjen och saknar dem så mycket. Känns fint att få fina saker av dem så där ibland.

//Romance me

För mycket 90-tal?

Jag skulle behöva din hjälp.
Håller ju på att sticka en kofta för tillfället och jag är orolig över att det där med tonat garn gör att koftan kommer att bli alldeles för mycket 90-tal. Så hjälp mig! Vad tror ni? Är det lika bra att skrota projektet eller tror ni att koftan kommer bli fin?



//Kill your darlings

Ingen promenad

Idag blir det ingen promenad hem efter jobbet:


Minus 30 ute och jag har ingen större lust att bege mig utanför dörren. Men man måste väl.

söndag 13 februari 2011

Hejvilt!

Så här såg det ut under fikat:



Nu är vi återigen bara två i lägenheten och vi pustar ut framför tv:n.

//Knick knack paddywack

Bakar

Idag ska det bjudas på semlor i vårt hem.
Hela Lule-gänget kommer över och fikar om ett par timmar. Semlorna kommer kanske hinna bli klara. Börjar känna mig lite stressad nu. Men så är det när man bakar utefter ett nytt recept. Det kommer ju definitivt vara nybakta bullar i alla fall.

Igår åt vi trerättersmiddag hos Mats för att sedan se Melodifestivalen. Bidragen igår var väl inget att hänga i granen direkt och vad var det där skitbidragen Oh My God? Usch. Att det gick vidare är ju en skandal (att använda ordet skandal när man skriver om Melodifestivalen är ett måste nästan).

Lite blandade bilder från gårdagen och idag:

Middagsbordet fint dukat:


Så här sur blir man om det blir 2 gram för mycket mjölk:


Medan degen jäser så jobbar jag på min nya stickning:


fredag 11 februari 2011

En ganska bra dag

Jag har lyckats stryka nästan allt på min lista. Det enda som är kvar är simningen. Fick nyss ett mail om att två klänningar jag beställt har kommit. Som jag har väntat! Klänningarna är till årets höjdpunkt och jag längtar verkligen efter att få prova och se hur de ser ut på riktigt. Men jag har bestämt mig för att jag inte får hämta ut dem förrän jag varit och simmat. Så nu blir det till att byta om snabbt och ta med min nya baddräkt till simhallen.

Jag gillar min outfit idag:



//If you want my love

Dagens

Dagens plan:
- Utflykt till arbetsförmedlingen för att be dem förmedla ett jobb åt mig.
- När jag väl är där borta ska jag titta in på Röda Korset för att se om de har gran och stickor.
- Och innan jag lämnar området tänkte jag handla mat.
- Hem för att fixa lunch: plättar!
- Utflykt till Storheden för att köpa baddräkt på jobbet.
- När jag ändå är där tänkte jag gå in på Myrorna och se om de har garn och stickor.
- In till stan för att simma.

Vad tror ni? Nog borde planen gå att genomföra?
Tänkte börja med frukost i alla fall. Är väl bäst så.

//Funky stuff

torsdag 10 februari 2011

Sömnad

Idag kom jag på att jag ville sy en väska/påse att ha mina stickningsprylar i.
Plockade fram ett tyg jag hade i min sylåda. Jag älskar det och köpte det för att sy ett kuddfodral till en soffkudde (halva priset!) . Men nu har vi så många kuddar, plus att det inte passar in i vår soffa nu, så jag kände att det var dags att använda det fin fina tyget till något bra.

Jag hann inte riktigt klart till kursen, men nu efteråt har jag lyckats fixa klart den, så nästa vecka ska den få följa med.





Jag gillar Johans nya objektiv. Visst har jag fått till rätt fina bilder?

//Kärlek, nål och tråd

Så jäkla glad!

Alltså. Det finns så snälla underbara människor här i världen som verkligen ger värme och är riktigt fina vänner. Mitt resedilemma försvann när Fina Lina erbjöd sig att komma och hämta upp mig på Midlanda. Så nu är biljetten hem bokad. Sedan finns det ju något som kan ses som grädden på moset eller körsbäret på toppen av kakan. Hon kommer ju inte ensam den där kvinnan. Hon har ju med sig ett litet knytte! Så otroligt roligt!
Detta kanske kan ses som en liten sak, men det gjorde verkligen min dag.

Den här dagen är en bra dag.

//Oh happy day!

EDIT: Turen fortsätter! Det går en flygbuss ut till Kallax i lagom tid!

Resebeslut

Jag är ganska duktig på att fylla mina arbetslösa dagar. Tur det, annars hade jag blivit tokig.
Idag är det två timmar jobb (planering tillsammans med hon som jag vikarierar för), tvätt, stickningskurs och om jag hinner (vilket jag inte tror) arbetsförmedlingen.
Antagligen får jag spara arbetsförmedlingen till imorgon, men då har jag något att pyssla med imorgon också.
Men det känns lite spännande med stickningskurs. Det är min sambo som bjuder mig på det. Har inga förväntningar och har verkligen ingen aning om vad jag kommer sticka, men det blir väl kanske nånting bra i alla fall.

Nu sitter jag här med det eviga dilemmat när det gäller att boka resa hem till familjen. Vad är mest värt? 500 kronor för liggvagn på tåg i 11-12 timmar eller 700 kronor för en flygresa som tar en timme (plus en timme och lite pengar för resa från Sundsvall). Synd att det är en måndag, annars kanske jag hade kunnat övertala familjen att åka upp till Ikea...

//Ticket to ride

onsdag 9 februari 2011

Lunch

Ibland är det bra att bo inne i stan. Eller...ganska ofta.
Idag ska jag nämligen gå och äta lunch med gamla klasskamrater och då behöver jag bara gå tvärs över gatan så är jag framme.

//Hot lunch jam

tisdag 8 februari 2011

Effektiv

Idag hade jag en jättelång lunch på jobbet. Den stunden är min planeringstid men eftersom jag är så otroligt effektiv så hann jag med att planera de närmaste veckorna (fram till vecka 14 ungefär) för alla klasser jag har, spela gitarr, bas, trummor, piano, sätta på en ny sträng på en gitarr och till och med ta en powernap. Inte illa för en nybörjarlärare va?

Jag har hittat ett hus jag vill ha men min sambo vägrar köpa det åt mig. Vilket sätt va? Fy!

Bra saker med morgondagen: lunch med mina gamla klasskompisar och så är jag ledig!



Just nu håller jag på att sy in foder i Johans mössa. Det du! Viktig information om mitt liv.

//Just in case

måndag 7 februari 2011

Bäst

Slutade jobbet tidigt idag och hade därför tid att äta lunch med världens bästa sällskap.
Vi pratade om vad hans jobb egentligen går ut på och jag fick veta att det där med att rita hål på datorn inte är det lättaste.
Som sagt var det underbart sällskap och den bästa lunchen på länge. Maten var väl inte kanon, men jag älskade sällskapet.

Jag föreslog att han skulle sätta upp den här lappen (som sitter på väggen i vår hall) på sin kollegas kontor. Det tyckte jag vore underbart roligt.


Jo, just det. Sällskapet heter Johan och är väldens bästa sambo.

//Anyone else

söndag 6 februari 2011

Problemet är avsaknaden av slit

Jag har funderat på en sak.
Man säger ju alltid hur dåligt det är med en slit-och-släng-mentalitet. Men är det inte så att om vi verkligen slet ut sakerna vi hade innan de slängdes så skulle det inte vara så illa. Men hur många gör det egentligen?
Om vi verkligen slet ut tröjan innan vi slängde den och köpte en ny så skulle vi konsumera mindre eller hur? Då skulle vi verkligen köpa saker för att vi behövde dem. Eller ja, det går ju inte att applicera på allt. Vem behöver egentligen en Ipad?

Jag tror att om vi införde mer slit i vår slit-och-släng-kultur så skulle vi minska bra mycket på vårt användande av naturens resurser. Det finns annat vi kan göra också och det löser inte all överkonsumtion, men visst vore det en bra start?

Jag lever inte som jag lär här, men jag försöker. Jag älskar att nöta ut ett par skor tills de verkligen är helt trasiga. Då känns det som att jag gjort rätt och som att det var ett bra köp från början.

Kanske blev detta för mycket kvälls-svammel och för lite vettigt, men jag hoppas ni förstår vad jag menar.

//

Inte varje dag

Det är inte varje dag som man ser Danny på vägen till jobbet.
När jag gick till bussen var hela Melodifestival-gänget på väg till bussen som antagligen skulle ta dem till Kallax. Funderade på om jag skulle stanna och be Danny signera min arm, men det snöade så mycket att mina ögon tårades, så jag vågade inte gå fram. Eller nåt.

Just nu spelar min kära sambo Assassins Creed Brotherhood. Vi tänkte att det var roligare än att kolla på film. Så kul med ett nytt spel!

//Game on

lördag 5 februari 2011

Denna gång på riktigt

Spenderade hela kvällens Melodifestival med Roxy i högsta hugg. Satt och messade med en massa människor på samma gång. Nästan så jag inte hann titta på vad som hände på tv:n. Tur då att jag sett det tidigare. I början följde jag även hockeyn via nätet. Hockeyn gick ju åt helvete som vanligt den senaste tiden. Att Danny gick vidare var väl ingen skräll direkt. Swingfly var mer otippad även fast jag hade en svag känsla av att det kunde gå rätt bra för dem.

Mina åsikter om bidragen:

Dilba - Sången saknar helt power. Väldigt mesig och för platt låt.

Swingfly - Virrig och ful dans och alldeles för mycket Teddybears över låten.

Jenny Silver - Jag vill ha mikrofonstativet! Låten blir bättre och bättre och den har ju lite power. Tycker dock att det är för mycket sång i bakgrunden. Tvivlar på att det skulle gjort stor skillnad om hon hade tappat mikrofonen vilket känns trist.

Jonas Matsson - Blaha. Sjöng ungefär tio gånger sämre än igår. Tror den unge gossen var nervös. Tyckte att låten överlag var bättre igår.

Le Kid - Ännu en låt som växer. Funderade på om det inte är en så där konstig låt vi borde skicka till Eurovision för att sticka ut ordentligt.

Rasmus Viberg - Eller Karlsson på Taket. Sjöng också mycket sämre idag. Märks vilka som är oerfarna och nervösa, kan inte ens tänka mig hur nervös jag skulle varit. Även denna låt var överlag bättre igår.

Pernilla Andersson - Tycker den är trååååååkig.

Danny - Han sjunger otroligt bra och dansar underbart. Sen att låten är lite platt och att de kunnat skippa rap-partiet glöms liksom bort i all fin dans.

Det gäller att resa till Melodifestivalen med stil!

Galet hur glad man kan bli av lite schlager
 Snyggt mikrofonstativ

 Konfetti! Det enda som saknades var att muffinsarna skulle börja snurra
 Dans! I love it

//Bra vibrationer

fredag 4 februari 2011

Melodifestival!

Igår välkomnade kommunen Melodifestivalen nere vid Norra Hamn. Genom detta förstärkte de nog alla fördomar som finns om norra Sverige. Renar, lappkåtor och samisk sång känns ganska långt ifrån min bild av det Lule jag bor i. Fast det är ju lite coolt att man kan åka konståkning på havsisen.

Ikväll ska vi gå på genrepet. Faktum är att jag borde gå och byta om till något schlagrigt, men jag vill ju inte frysa arslet av mig på vägen dit, så jag vet inte riktigt vad man ska ha på sig.

Bilder från gårdagen:



torsdag 3 februari 2011

Skolan är en annorlunda arbetsplats

På vilken annan arbetsplats är du tvungen att konstant ta emot kritik och bli ifrågasatt nästan varje dag? I skolan får både elever och lärare stå ut med saker som inte händer på andra arbetsplatser och händer det så finns det någonstans man kan vända sig för att klaga och få upprättelse.

Jag hatar den lärare som vissa elever plockar fram i mig. När jag måste tjata och använda den barska rösten blir jag så innerligt less på mig själv. Som sagt, jag avskyr henne. Men ibland finns inga alternativa vägar. Jag önskar att eget ansvar, trevligt bemötande och medvetenhet om hur ens agerande påverkar andra vore sånt man föds med. Att få ett "håll käften" slängt i ansiktet när man försöker prata med eleverna är inget som gör någon människa glad.

//Another brick in the wall

onsdag 2 februari 2011

Galet hur det kan bli

Mina arbetslöshetsveckor har inte riktigt blivit som jag föreställt mig. Fast å andra sidan så känner jag mig inte mindre arbetslös för det. Jag lever ju från vecka till vecka. Har ingen aning om hur mycket jag kommer få i lön nästa månad utan bara går och hoppas att få jobba lite strödagar här och var. Inte riktigt så jag vill ha det egentligen.

Imorgon ska jag vara vikarie på riktigt. Så som säkert alla som någonsin varit lärarvikarie har fått uppleva. Det vill säga att jag ska ha en massa lektioner jag inte har någon aning om hur man har. Matte, språkval och mentorstid bland annat. Spännande. En dag fylld till brädden med en herrans massa nytt och hela tiden nya elever. Mitt huvud kommer vara slut när jag väl är hemma igen.

Men den rutin jag har nu (om man kan kalla det för rutin efter två dagar) att gå hem från jobbet känns ganska bra. Jag åker buss ut dit, sen promenerar jag hem. Det är ju ca 3,5 km så det känns som en lagom promenix. Särskilt när jag får vandra över bron på vägen hem. Jag älskar ju broar. Tycker de är så vackra och mäktiga. Någon dag kanske jag vandrar över isen istället. Det är synd att man inte kan ta sparken på bussen, annars kunde jag åka på Kicken över isen på vägen hem från jobbet. Men det blir för tidigt att sparka till jobbet.

Idag åkte jag med Kicken för att hämta Johan från jobbet i alla fall. Måste ju använda den när jag nu äntligen fått en spark.

Min utsikt på vägen hem från jobbet:



//Can I kick it?

tisdag 1 februari 2011

Otur i turen

Arbetsdagen gick bra. Jag hade inga nior utan det var bara sjuor och fyror.
Fyrorna kände jag mig verkligen hemma med eftersom det var 4-6 jag hade förra våren. Sjuorna gick också okej. Jag pratade med hon som jag vikarierar för och hon föreslog att vi skulle planera upp terminen tillsammans för sjuorna och niorna och det känns ju skönt. Roligt med en kollega.
Hon pratade även om körkonserter de ska ha. Bland annat en med alla högstadieskolor i Lule. Fatta coolt! Jag kanske äntligen får förverkliga min leda-kör-dröm alltså.

Men så är det där med otur i turen. Jag får veta att jag ska jobba onsdag och torsdag också eftersom hon som jag vikarierar för och som egentligen ska jobba då är sjuk. Ungefär samtidigt ringer en av rektorerna jag jobbade för i våras. Hon undrar om jag kan jobba onsdag och torsdag. Hoppa in i sexan (som jag hade förra våren) och ha alla ämnen. Huuuuur kul som helst hade det varit. Saknar eleverna och skolan och det hade varit superkul att hålla i en massa andra lektioner. Men jag känner att jag måste prioritera att jobba på den skola jag har ett längre vik på.
Jag hoppas bara att den andra rektorn ringer en annan vecka då jag bara har mina ynka två dagar.

Den här veckan jobbar jag i alla fall sex dagar...

//Mr Bad Luck