tisdag 4 september 2012

Utflyttad Ängel

Så, nu har Ängeln flyttat ur boet. Jag var ner till Umeå i helgen för att möta upp mor, far, Ängeln och Joakim. Vi gjorde stan på lördagen och på söndagen fick de komma in i lägenheten. Vi packade in deras prylar, handlade och sen var det dags att fara igen.
En kort visit i Umeå, men så skönt att träffa lite familj. Jag behöver sånt.
Vägen hem blev ett annat kapitel. Mor och far lämnade av mig vid sjukhuset när det bara var tio minuiter tills bussen skulle gå. Bussen kom några minuter sent och busschauffören berättar de trevliga nyheterna att bussen är full och det ska komma taxibilar till oss som inte fick plats. Nu kan man tycka att det inte borde vara någon nyhet att det är många som åker buss en söndag i samband med terminsstarter. Man kan tycka att de borde ha extrabussar redo för det. Men nejdå.
70 minuter efter att bussen åkt iväg kom taxibilar. De frågade vilka som skulle till Skellefteå. En person.
De hade fått instruktioner att de skulle köra till Skellefteå (en vanlig bil och två minibussar) och eftersom ingen av oss skulle dit (den enda hade satt sig i den vanliga bilen och farit iväg) blev det lite av ett problem.
Vi väntade en bra stund medan taxichaufförerna ringde och kollade upp saken. Till slut fick de klartecken att köra oss till Lule.
Eller...efter en stund i bilen får vi veta att det ordnats en buss till oss från Skellefteå, så vi blir körda dit istället. Väl där får vi vänta ett tag till eftersom alla taxibilar inte kom samtidigt, men till slut börjar vi röra oss upp mot Luleå. Efter mycket om och men kom jag så äntligen hem. Visserligen blev resan gratis, men det tar på krafterna att åka på det där sättet...

Annars är det mest jobb. Försöker komma på nya sätt att undervisa nu när våra elever får en varsin dator. Försöker läsa på om det flippade klassrummet för att se om det skulle kunna vara nåt, men det känns lite läskigt.

Nu ikväll har sambon och jag suttit vid pianot och sjungit julsånger. Vi har ju börjat i en kör nu och då gäller det att jobba på julsångerna i tid.

//

Inga kommentarer: