måndag 11 augusti 2014

Målning

Förra veckan åkte vi ett antal svängar till färgaffären, det var hämta färgbroschyrer, nästa dag köpa provburkar, nästa dag köpa ny provburk och till slut köpa färghinkarna. Sedan har hela helgen bestått av målning friggeboden. Det blir ljust och fint, men bild kommer först när vi är helt klara. Två av tre väggar är helt klara och på framsidan är även alla detaljer målade två varv. Problemet vi har är att det är så fuktigt på kvällar och nätter att man inte kan måla så tidigt på dagen och inte så sent på kvällen. Men nog ska vi bli klara nästa helg.

Det är verkligen helt underbart att kunna skörda egenproducerat. Tidigare i sommar har vi ju skördat massvis med jordgubbar och sallad. Nu har vi även plockat massa hallon som vi fryser in för att sedan koka sylt och så smultron. Smultronen är gigantiska och avlånga och inte så goda som de som är på Bergön. Nästa år ska jag försöka hitta någon annan sort. Sen har vi ju smultron i en pallkrage också, de har inte gett några bär i år, men jag hoppas att de är fleråriga så det är meningen att det kommer bär nästa år. De har vi drivit upp från frön, så de är en annan sort.
Igår drog jag även upp några morötter! Helt underbart, som jag har längtat efter att få äta egenodlade morötter. De är fortfarande inte så stora, så man kan vänta ett tag till, men de går att äta och gott smakar de!



//

1 kommentar:

Mamma sa...

Nyfiken, nyfiken.